خیلی ساده اما صمیمی

(: یادت باشه، هر وقت که جیک جیک مستونت شد، فکر زمستونت هم باشه :)

مثلا اگه من نمی رفتم خوابگاه دخترانه دانشگاه شریف یا همون طرشت 2 خودمون، بعدش سال اول با دو تا ترک هم اتاقی نمی شدم، فرح و الی را می گم، بعدش اونا هی زنگ نمی زدن خونه هاشون و با ناز و ادای ترکی حرف نمی زدن، یواش یواش، پارچه پارچه، خب یاد نمی گرفتم که "ساغل"(saghol) اونم با این تلفظِ "غ" به صورتی ترکیبی از "غخغخغخغخغخغخغخغخ" به معنی "خیلی ممنون، سلامت باشید" عَصط (است)! یا وقتی می گن "یاخچی" یعنی باشه...

یا همون "ایکی ثانیه" خودمون که می گیم، یعنی دو ثانیه، دو در ترکی می شه ایکی (با لهجه خودشون ایچی)...

یاد نمی گرفتم بشمارم: بیر، ایچی، اوووش، دورت، بِش... 1، 2، 3، 4، 5...

یاد نمی گرفتم وقتی ترک ها را می بینم برای احوال پرسی بهشون بگم "نَجَسَــــــن"(najasaaaaaan) که در اصل بوده "نَجورسَن"...

یا موقع خداحافظی پشت تلفن بگم "سَنَه قوربانَه" (sana gurbanaaa/ قربان شما)...

یا نمی دونستم که به نه می گن، "یوووو" و در اصل بوده "یُخ" و همیشه ترکا سر کلاس انگلیسی وقتی میان بگن "نو"  می گن "یو"! و بعدش همه کلاس می پکن از خنده!قهقهه

یا یاد نمی گرفتم موقع خداحافظی چطور می تونم غافلگیرشون کنم و بگم که آره منم ترکی بارمه! بهشون بگم: "آلّاها تاپشِردِم"(Allaha tapshurdum) و تو رو به خدا سپردم...

یا شاید هیچ وقت نمی فهمیدم که تبریزی ها می گن اصفهانی ها خسیس نیستن وقتی اسکویی ها هستن. اسکو هم یکی از شهر های تبریز عصط.

یا مثلا یاد نمی گرفتم تبریزی ها هم مثل اصفهانی ها، "ک" را "چ" و "ج" را خیلی تیز تلفظ می کنن، حتی خیلی بیشتر از اصفهانی ها. 

یا دیگه این یکی را عمرااا یاد می گرفتم! این که "سَسیز طَیارَه" (sasiz tayarah) به معنای هواپیمای بدون صدا هست، و ترک ها اینو به آدم های آب زیر کاه می گن.

اینم یاد نمی گرفتم که به تخم مرغ می گن، "یومورتا"  به سیب زمینی هم می

گن "یِرالما".

به طعم لذیذ هویج شیرین در خیلی غذاها پی نمی بردم و سوپ خامه با آب مرغ و هویج رنده شده یا هویج پلو با سینه مرغ خانگی را نمی چشیدم. 

نمی فهمیدم "یِتیمچه"  که به اصفهانی بخوایم ترجمه کنیم می شه  "یتیم کوچک" در واقع غذاییه ترکی که تنها با مخلوط کردن صیفی جات و آب پز کردن اونها درست می شه و می شه یکی از خوشمزه ترین غذاهای عالم، اونم توی خوابگاه، وقتی که همه گرسنه ان و دارن ضعف می کنن.

سعادت خوردن دلمه های کوچیک و ترش و شیرین با برگ مو، را پیدا نمی کردم و متوجه نمی شدم که لذت طعم کوکو سبزی با اضافه کردن زرشک به اون، می تونه به صورت نمایی صعادت پیدا بکنه...لبخند

نوشته شده در جمعه ۱٩ مهر ۱۳٩٢ساعت ٢:٠٢ ‎ق.ظ توسط مستانه

نظرات ()




آخرين مطالب
» لیلای بی دل را ببین، از عشق تو مجنون شده
» لحظه شیرین
» عمیق
» شعر خواندن پیش تو زیره به کرمان بردن است
» قصه ی عشق
» انی رایت دهرا من هجرک القیامه
» خدایا شکرت!
» خرابى پرشین بلاگ
» مدینه النبى
» خلصنا یا رب

Design By : RoozGozar.com